Fusilli à la bolognaise, pakowane przez Forestia, to Danie główne, idealne do zabrania ze sobą na każdą wyprawę w góry. Dzięki pomysłowemu systemowi worka samopodgrzewającego, który wymaga tylko 60 ml wody do działania, nie musisz już zapalać kuchenki, aby przygotować jedzenie. Możesz delektować się pysznym daniem Fusilli à la bolognaise, z kurczakiem i grana padano, które doda Ci energii na nowe przygody. Fusilli à la bolognaise to pełne danie sterylizowane, bez barwników, sztucznych aromatów, bez GMO i bez konserwantów. Delektuj się smacznym daniem, przygotowanym jak w domu, dzięki Fusilli à la bolognaise od Forestia!
- Składniki: Makaron (46%) (Woda, mąka z pszenicy durum i albumina jajka), sos (40,7%) [Woda, koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek, konfitura z cebuli (cebula, oliwa z oliwek i sól), masło, sól, cukier, skrobia kukurydziana, ekstrakt drożdżowy, pieprz, czosnek i oregano], chude mięso z kurczaka (10%), ser Grana Padano (3,3%)
- Masa netto: 350 g
- Masa brutto: 463 g
- Alergeny: Jajko, mleko i produkty pochodne
- Skład na 100 g:
- Wartość energetyczna: 127 Kcal
- Wartość energetyczna: 531 Kj
- Białko: 5,9 g
- Węglowodany: 17,9 g
- Tłuszcze: 4,1 g
- Skład na produkt:
- Wartość energetyczna: 444,5 Kcal
- Wartość energetyczna: 1 858 Kj
- Białko: 20,7 g
- Węglowodany: 62,7 g
- Tłuszcze: 14,4 g
- Sposób przygotowania:
- 1. Otwórz worek samopodgrzewający, rozrywając wzdłuż linii A i umieść w nim zamknięte danie.
- 2. Napełnij worek wodą do linii wskazanej w dolnej części.
- 3. Złóż worek samopodgrzewający i mocno przeciągnij palcami wzdłuż zgięcia, aby dokładnie go zamknąć.
- 4. Umieść worek samopodgrzewający na lekko nachylonej powierzchni (spójrz wokół, jest wiele możliwości).
- 5. Po kilku sekundach zacznie wydobywać się para. Wszystko jest w porządku! Poczekaj 12 minut, a następnie wyjmij danie, rozrywając wzdłuż linii B.
- 6. Uwaga! Worek samopodgrzewający i opakowanie będą bardzo gorące. Ostrożnie nimi manipuluj, aby się nie poparzyć i... Smacznego!