Madras z kurczakiem i ryżem, pakowany przez Forestia, to danie główne, idealne do zabrania na każdą przygodę podczas wędrówek. Dzięki swojemu pomysłowemu systemowi worka samopodgrzewającego, nie ma potrzeby rozpalania kuchenki, aby przygotować posiłek. Możesz cieszyć się pysznym Madras z kurczakiem i ryżem, przyprawionym curry, który doda Ci energii na kolejne przygody. Madras z kurczakiem i ryżem to kompletne danie sterylizowane, bez barwników, bez sztucznych aromatów, bez GMO i bez konserwantów. Delektuj się pysznym daniem, przygotowanym jak w domu, dzięki Madras z kurczakiem i ryżem od Forestia!
- Składniki: Sos (36%) [woda, mleko kokosowe, olej słonecznikowy, curry (6,5%) (zawiera seler i gorczycę), sól, skrobia kukurydziana, oregano, kurkuma, pieprz cayenne i biały pieprz], kurczak (29%), ryż długoziarnisty i dziki (29%) oraz rodzynki (6%)
- Waga netto: 350 g
- Waga brutto: 363 g
- Alergeny: gorczyca, może zawierać śladowe ilości glutenu i siarczynów
-
Skład na produkt:
- Wartość energetyczna: 623 Kcal
- Wartość energetyczna: 2 604,1 Kj
- Białko: 13,3 g
- Węglowodany: 48 g
- Tłuszcze: 43,4 g
- Sposób przygotowania:
- 1. Otwórz worek samopodgrzewający, rozrywając go na poziomie nacięcia A i umieść nieotwarte danie.
- 2. Napełnij worek wodą do linii wskazanej w dolnej części.
- 3. Złóż worek samopodgrzewający i mocno przeciągnij palcami wzdłuż zagięcia, aby dobrze go zamknąć.
- 4. Umieść worek samopodgrzewający na lekko pochylonej powierzchni (rozejrzyj się, jest wiele możliwości).
- 5. W ciągu kilku sekund zacznie wydobywać się para. Wszystko jest w porządku! Poczekaj 12 minut, a następnie wyjmij danie, rozrywając nacięcie B.
- 6. Uwaga! Worek samopodgrzewający i saszetka będą bardzo gorące. Ostrożnie nimi manipuluj, aby się nie poparzyć i... Smacznego!