Risotto z łososiem i grzybami, zapakowany przez Forestia, to danie główne, idealne do zabrania na każdą wyprawę pieszą. Dzięki swojemu pomysłowemu systemowi samopodgrzewającemu się woreczkowi, nie musisz już zapalać kuchenki, aby przygotować posiłek. Możesz delektować się pysznym risotto z łososiem i grzybami, które doda Ci energii na nowe przygody. Risotto z łososiem i grzybami to kompletne danie sterylizowane, bez barwników, bez sztucznych aromatów, bez GMO i bez konserwantów. Delektuj się domowym posiłkiem dzięki Risotto z łososiem i grzybami od Forestia!
- Składniki: Długi i dziki ryż, woda, łosoś (10%), grzyby borowiki (10%), śmietana, masło, skrobia modyfikowana, sól, smażona cebula, aromat rybny, białka mleka, czosnek, emulgator (E472e), stabilizator (E415), pieprz
- Waga netto: 350 g
- Alergeny: może zawierać śladowe ilości glutenu
- Skład na 100 g:
- Wartość energetyczna: 91 Kcal
- Tłuszcze: 3,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
- Węglowodany: 11,7 g
- w tym cukry: 0,5 g
- Błonnik: 1,6 g
- Białko: 4,4 g
- Sól: 0,8 g
- Skład na produkt:
- Wartość energetyczna: 318,5 Kcal
- Tłuszcze: 11,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
- Węglowodany: 41 g
- w tym cukry: 1,8 g
- Błonnik: 5,6 g
- Białko: 15,4 g
- Sól: 2,8 g
- Sposób przygotowania:
- 1. Otwórz worek samopodgrzewający, rozrywając wzdłuż nacięcia A i umieść nieotwarte danie.
- 2. Napełnij worek wodą do linii zaznaczonej w dolnej części.
- 3. Złóż worek samopodgrzewający i mocno przejedź palcami wzdłuż zagięcia, aby dobrze go zamknąć.
- 4. Umieść worek samopodgrzewający na lekko nachylonej powierzchni (rozejrzyj się, jest wiele możliwości).
- 5. Po kilku sekundach zacznie się wydobywać para. Wszystko w porządku! Poczekaj 12 minut, a następnie wyjmij danie, rozrywając nacięcie B.
- 6. Uwaga! Worek samopodgrzewający i torebka będą bardzo gorące. Ostrożnie nimi manipuluj, aby się nie poparzyć i... Smacznego!