Duszone warzywa śródziemnomorskie z ryżem, pakowane przez Forestia, to idealne danie główne do zabrania na wszystkie przygody podczas wędrówek. Dzięki pomysłowemu systemowi samopodgrzewającego się worka, który wymaga jedynie 60 ml wody do działania, nie musisz zapalać kuchenki, aby przygotować jedzenie. Możesz cieszyć się pysznym Duszone warzywa śródziemnomorskie z ryżem, z dodatkiem karczochów, kalafiora i czerwonej papryki, które dodadzą Ci energii na nowe przygody. Duszone warzywa śródziemnomorskie z ryżem to kompletne sterylizowane danie, bez barwników i sztucznych aromatów, bez GMO i bez konserwantów. Delektuj się domowym smakiem dzięki Duszone warzywa śródziemnomorskie z ryżem od Forestia!
- Składniki: Długi ryż (45%), sos (23%) [woda, oliwa z oliwek, sól, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, skrobia, papryka, ekstrakt drożdżowy, cukier, tymianek, rozmaryn, barwnik (beta-karoten) i kurkuma], karczoch (10%), kalafior (9%), pędy czosnku (7%) i czerwona papryka (6%)
- Masa netto: 350 g
- Masa brutto: 381 g
- Alergeny: może zawierać śladowe ilości glutenu
- Składniki na 100 g:
- Wartość energetyczna: 85 Kcal
- Wartość energetyczna: 356 Kj
- Białko: 1,8 g
- Węglowodany: 14,2 g
- Tłuszcze: 3,1 g
- Składniki na produkt:
- Wartość energetyczna: 297,5 Kcal
- Wartość energetyczna: 1 243,6 Kj
- Białko: 6,3 g
- Węglowodany: 49,7 g
- Tłuszcze: 10,9 g
- Sposób przygotowania:
- 1. Otwórz samopodgrzewający się worek, rozrywając go na nacięciu A i umieść w nim nieotwarte danie.
- 2. Napełnij worek wodą do wskazanej linii w dolnej części.
- 3. Złóż samopodgrzewający się worek i mocno przeciągnij palcami wzdłuż zagięcia, aby dobrze go zamknąć.
- 4. Umieść samopodgrzewający się worek na lekko nachylonej powierzchni (rozejrzyj się, możliwości jest wiele).
- 5. Po kilku sekundach zacznie wydobywać się para. Wszystko jest w porządku! Odczekaj 12 minut, a następnie wyjmij danie, rozrywając nacięcie B.
- 6. Uwaga! Samopodgrzewający się worek i saszetka będą bardzo gorące. Ostrożnie, aby się nie poparzyć i... Smacznego!