Energia i pyszny smak białej czekolady i orzechów makadamia!
Niezależnie od tego, czy biegasz na trasie liczącej kilkadziesiąt kilometrów, czy wędrujesz do kolejnego schroniska w Alpach, ta baton energetyczny Clif Bar o smaku białej czekolady i orzechów makadamia jest idealny, aby dostarczyć Ci energii potrzebnej do osiągnięcia Twoich celów!
Wzbogacony o 11 minerałów, zawiera proste składniki i organiczne płatki owsiane, aby zapewnić smaczne i odpowiednie odżywianie zgodne z Twoimi wysiłkami!
Batony Clif można spożywać przed, w trakcie lub po wysiłku. Zaleca się spożywanie ich 1 do 3 godzin przed aktywnością fizyczną. Będą również doskonałe podczas długich wyjść (maraton, trail, trekking...) oraz tuż po, aby ułatwić regenerację.
Batony Clif® są smaczne i produkowane z organicznych płatków owsianych, owoców i orzechów. Dostarczają białka, błonnika oraz witamin B6 i B12, które zapewniają prawidłowy metabolizm. Te batony dostarczają sportowcom energii potrzebnej do ich treningów i zawodów.
Cechy:
Skład: na 100 g / na baton 68 g
Składniki:
Syrop z brązowego ryżu, płatki owsiane (17,4%), ClifPro™ (chipsy ryżowe i sojowe - izolat białka sojowego, mąka ryżowa, ekstrakt słodowy z jęczmienia - prażone nasiona soi, mąka sojowa), płatki owsiane (17,3%), kawałki czekolady (6,7%) (syrop z trzciny cukrowej, masa kakaowa, masło kakaowe, emulgator, lecytyna sojowa, ekstrakt waniliowy), syrop z trzciny cukrowej, ClifCrunch™ (błonnik owsiany, błonnik jabłkowy, inulina (ekstrakt z cykorii), mielone nasiona lnu, babka płesznik), pasta daktylowa, pasta sojowa (prażone nasiona soi, olej sojowy, sól), olej słonecznikowy, sproszkowana melasa, sól morska, aromaty, cynamon. Witaminy i minerały: sole wapniowe kwasu ortofosforowego, tlenek magnezu, kwas L-askorbinowy (wit. C), octan DL-alfa-tokoferylu (wit. E), beta-karoten (wit. A), niacynamid (wit. B3), ryboflawina (wit. B2), monoazotan tiaminy (wit. B1), chlorowodorek pirydoksyny (wit. B6), ergokalcyferol (wit. D2), cyjanokobalamina (wit. B12).
Zawiera: Owies, jęczmień i soję. Może zawierać śladowe ilości pszenicy, żyta, orzeszków ziemnych, mleka i orzechów.